Tornedalssilver

En god måltid innehåller matsilver. När du äter med tornedalssilver ser du till att bevara en kulturskatt från Tornedalen. Vi vågar även påstå att maten smakar bättre med silverbestick från oss.

Besticken är handgraverade med tornedalsblomman och C.O.Perssons gravyr. Förebilden till mönstret är blomman Finnmyrten, Chameadáphne Calyculata. I Sverige är den mycket sällsynt och förekommer endast i Norrbotten nära den finska gränsen.

Vi erbjuder alla former av graverade silverbestick såsom gafflar, knivar och skedar. Du hittar ett komplett matbestick till fest och vardag, men också speciella kaffeskedar till dop, efterrättsskedar till examens dessert eller en fin tårtspade till bröllop. Alla maträtter, förrätter, huvudrätter och efterrätter har egna bestick.

Ursprungsmärkt silver

Det exklusivt graverade matsilvret med tornedals- och lappsilverdesign tillverkas för hand i mer än hundra år. På allt matsilver och alla tornedalssmycken finns en ursprungsstämpel samt gravyr som talar om varifrån silvrets design kommer. Därmed kan du som kund vara säker att du håller ett original i handen.

Mat med omtanke™

Beställ matsilverbestick från C.O.Persson graverade med ”omtanke™” så bidrar du med att hjälpa företag ta ansvar för sin överproduktion: För varje graverat bestick går 60 procent av gravyrkostnaden till verksamheten i Sverige som hjälper företag att minska matsvinnet och dela ut mat till behövande. Det kallar vi välgörande och vackert med hantverk och kvalité.

0

Börja skriva och tryck på Enter för att söka