En värld av vackra smycken

Vårt mål är att alltid presentera de senaste silversmyckena från trendiga kollektioner med tydliga kopplingar till skandinavisk design och kvalité. Oförgängliga, klassiska smycken i silver och guld hittar du intill moderna serier av unga designers från Lappland och Tornedalen.

Varje dag blir vi fler som gillar att visa vårt ursprung. När du köper smycken med egen design från C.O. Persson får du ursprungsmärkt äkta silver med original gravyr. Ett hantverk med hög kvalité till bästa pris utan mellanhänder! Blomman som på bilden är en utsågad variant av hängsmycket som finns att kombinera med ringar och örhängen. Valet är ditt: Vi kan handgravera alla hängen, örhängen och ringar i olika former med blank eller satinborstad ädelmetallyta.

I smyckesvärlden tänker vi utanför boxen och gör smarta miljöval: Det visar vår populära och utsökt vackra t-skedsring, gjord av återvunnen matsilver! T:et står för Tornedalen och skedarna som är vida kända i världen. En kollektion som firade succé från första dagen.

Våra duktiga hantverkare gör det möjligt för dig som kund att själv designa ditt tornedalssmycke som gör dig speciell.

Argentum och Argyros

Silver är en uppskattad ädelmetall med gamla anor. Dess underbara lyster kommer av att nära 100% av det ljus som faller in på dess yta reflekteras. Den kemiska beteckningen (Ag) kommer från det latinska namnet argentum (från ”arguere”, som betyder ”klar”) och det grekiska argyros (från ”argos” = vit). Med sitt ursprung och en unik design från Lappland och Tornedalen blir Argentum hos oss till Lappsilver, respektive Tornedalssilver. C.O. Persson är företaget som sedan 1908 gör Tornedalssilvret känt över hela Europa.

Sedan mer än 200 år kontrolleras och stämplas svenskt silver. Den första stämpeln anger att C.O. Persson är tillverkare, den andra orten Haparanda. De två följande stämplarna är silverhalt och årtal då artikeln tillverkats.

 

0

Börja skriva och tryck på Enter för att söka