Lappsilver och Tornedalssilver

Silver är en uppskattad ädelmetall med gamla anor. Dess underbara lyster kommer av att nära 100% av det ljus som faller in på dess yta reflekteras. Den kemiska beteckningen (Ag) kommer från det latinska namnet argentum (från arguere, som betyder klar) och det grekiska argyros (från argos, vit). Designen som är unik med sitt ursprung och motiv från lappland och tornedalen, Lappsilver respektive Tornedalssilver. C.O.Persson är företaget som sedan 1908 sett till att göra tornedalssilvret känt. Varje dag blir vi fler som gillar att visa vårt ursprung. När du köper ditt tornedalssilver från C.O.Persson webbutik eller i butik får du ursprungsmärkt äkta silver med original gravyr ett hantverk med kvalité till bästa pris utan mellanhänder.

Råmaterial

råmaterial för silverbestick

För att tillverka tornedalsilver och lappsilver behövs råmaterial i olika bredder och tjocklekar plans och plåt som hammras sågas filas och poleras i flera omgångar.

Hantverk & Gravyr

silver hantverk

Exklusivt hantverk som graveras för hand med olika stiklar beroende på om det är tunna linjer eller detaljer.

gravyr hantverk

Här designar och graveras renar som kommer att få en Akkja (pulka) efter sig..

detaljer handgraveras

Lapptårtspadens blad är förgylld i ett 24k förgyllningsbad hålen i skaftet är för att fästa små silverringar.

förgyllning av silverhantverk

För att komma ihåg alla gravyrdetaljer krävs en stadig hand och många års träning. På bilden syns blå färg på trä klossen, något som kommer från stämpeln som underlättar för att alla detaljer kommer med.

lappsilver hantverk

För att se en färdig graverad lapptårtspade och beställa ett eget exemplar graverat lapp och tornedalssilver med personlg gravyr|Klicka här|